• Toate
  • Productie
  • Complexitate
  • Echipa PPE
  • Design

Matrite de injectie

Prelucrarea prin injectie a maselor plastice este cel mai des intalnit procedeu de obtinere a pieselor din material plastic. Aceasta presupune injectia sub presiuni mari a materialului plastifiat in cavitatea unei matrite, unde are loc solidificarea si racirea lui.

Prelucrarea prin injectie prezinta avantajele repetabilitatii procedeului, a unui randament mare de productie, posibilitatea realizarii unor piese de o mare complexitate a formei, costuri reduse de fabricatie in comparatie cu alte procedee de fabricatie.

Prin natura procedeului de fabricatie, matrita in care este formata piesa de plastic este solicitata la presiuni mari. Din acest motiv, prin constructia matritelor trebuie avuta in vedere prevenirea deformatiilor, a uzurilor datorate numarului mare de cicli de functionare.

In vederea obtinerii unei productivitati cat mai mari, se are in vedere o cat mai buna termostatare pentru a creste viteza de solidificare in matrita si implicit productivitatea.

Masinarea

Alegerea uneltelor pentru prelucrare trebuie facuta cu toata atentia.

Frezele cu comanda numerica si masinile de eroziune cu electrod solid ori cu fir moderne au performante deosebite pentru prelucrarea celor mai diverse tipuri de semifabricate.

Matrite pentru turnare sub presiune

La inceputuri, turnarea, chiar si sub presiune fiind, era o operatie prin care se obtineau doar semifabricatele necesare in procesul de fabricatie. Ulterior s-au putut obtine prin turnare sub presiune piese foarte aprope de piesa finita, singurele prelucrari ulterioare turnarii find cele de taiere a retelei de alimentare si a maselotelor.

Pro Plastic Engineering are in portofoliul sau piese turnate de precizie si de calitate inalta

Esti sigur de solutia aleasa?

Piesele cu filet pot fi o provocare pentru proiectarea unei matrite. Trebuie aleasa solutia optima, intre piese colapsibile, cremaliera, roti dintate, surub..., cu actionare electrica sau cu cilindri hidraulici.

Despre sistemele calde

Cand productivitatea este importanta, reducerea timpilor de injectie poate da mari batai de cap injectatorilor. Solutiile matriterilor sunt sistemele de gauri pentru racire bine calculate, si aducerea materialului cald cat mai aproape de piesa prin montarea de duze si blocuri calde

Multe masti... aceeasi piesa.

Poate cele mai interesante si complexe piese sunt cele compuse din doua sau mai multe materiale diferite. Matritele cu care se produc aceste piese vor fi cu atat mai complexe. Pro Plastic Engineering are in portofoliu productia de matrite overmolding.

Cine gandeste si lasa...

Proiectare, Executie, Productie

Vrem sa devenim parteneri siguri si eficienti pentru clientii nostri. De aceea investim continuu in logistica si pregatire profesionala, incercand mereu sa fim mai buni. Astfel am reusit sa convingem companii importante precum:

PEUGOT, RENAULT, CITROEN, FIAT, HUFF, in domeniul automotive;
JOHN DEER, LUKOIL, MAKITA, WHIRLPOOL, in domeniul industrial;
si multi altii in domenii precum constructii, instalatii, echipamente industriale, electrocasnice, etc.

Cine suntem si de ce aveti nevoie de noi

Pro Plastic Engineering implineste 15 ani de existenta pe piata in domeniul prelucrarilor mecanice pentru matrite de injectie plastic si turnare sub presiune.

Cu o echipa inalt calificata, dorind mereu sa ne perfectionam modul de lucru, reusim sa obtinem productie de performanta.

Ne definesc:
Grija pentru calitate,
Abordarea inteligenta a proiectelor
Urmarirea cu exigenta a executiei
Seriozitate si dorinta de performanta.

Mai scump nu inseamna mai bun

In domeniul delicat al prelucrarilor mecanice de varf este esentiala informarea corecta si rapida pentru cunoasterea problemelor care pot aparea pe durata de viata a unei matrite.

Consultanta pentru productie:
calcul pentru optimizarea productiei clientului;
numar de cuiburi, tip injectie;
proprietati de curgere, alegere material;

Un ciclu de productie optimizat poate presupune:
racire foarte buna;
necesitate bloc cald;
alegerea tipului cel mai potrivit de otel.

Load More Posts